Nagelförlängning

Nagelförlängning

Med hjälp av en tip förlängs din nagel. Därefter appliceras lager av mjukt gelematerial ovanpå som därefter härdas under UV-ljus.

Med permanent fransk manikyr får naglarna en blank yta som är underhållsfria tills nästa återbesök. Naglarna blir vackra och hållbara. Givetvis kan de även dekoreras och målas i valfri färg. Återbesök i form av påfyllning sker ungefär var tredje vecka, då filas materialet ner och byggs upp igen med ny gele.


Man kan även förlänga naglarna utan tippar. Då fäster man en form under nagelkanten och bygger med gele på den. Härdar i lampan som ovan. Denna metod är jättebra då man önskar mera glitter och bling.
Nagelförstärkning

Innebär att du förstärker dina naturliga naglar, metoden är ungefär som den som beskrivs ovan. Dina naglar förstärks med ett gelematerial, som härdas under UV-ljus.

Efterhand som dina naglar växer måste återbesök göras i form av påfyllning av nytt gelematerial, ungefär var tredje vecka.


Om Uv Gel

De senaste åren har geléerna varit på frammarsch. Generellt sett ser gelénaglar mycket naturliga ut, de går att få riktigt tunna och har automatiskt en glansig yta. UV Gelé passar både för förlängning och förstärkning av egna naglar. Återbesök sker efter mellan 2-5 veckor, beroende på hur fort dina egna naglar växer.

När man skapar gelénaglar använder man en speciell UV-lampa för att härda materialet. Det tar i regel två minuter att härda varje lager gelé, och gelén läggs oftast på i flera lager. Det ultravioletta ljus som används är av typen UV-A och är inte skadligt. Händerna får inte någon solbränna.

De flesta UV Geléer får en klibbig yta efter härdning. Det beror på att syret i luften hindrar det översta lagret av geléen från att härda. Detta lager torkas bort (om inte mer material direkt skall på).

Ibland kan det kännas som om det "bränns" i nageln under tiden handen är i lampan. Detta beror på att blodkärlen under nagelplattan är känsliga för den värme som bildas då geléen härdas. Vissa har tunna och känsliga naglar, men det kan också bero på att man filat för mycket på nageln. Upplever du detta som obehagligt, kan du ta ut handen ett par sekunder. Det är av största vikt att man håller händerna i lampan under rekommenderad tid, för att undvika underhärdning. Tar du ut handen en stund, bör man se till att lägga till samma tid.

Fördelar med uv gel:
- Doftfria
- Flexibla, rör sig med naturliga nageln
- Inte lika känsliga för removers
- Kan korrigera form
- Passar dig som är van att ha långa naglar eller vill ha relativt korta naglar
- Högglansig yta
- Kan få ett mycket naturligt utseende, tunna och flexibla


RSS 2.0