Fredagsmys

Känns så himla skönt med helg! Det har varit en vecka med späckat schema...
Har jobbat massa extra och dessutom massor av shopping, så kul. Mestadels har det blivit inköp till hemmet för min del och Patrik har köpt prylar till sitt garage. Ja nu kan han byta däck på bilen med sin kompressor, vilket är hans nya bebis.
Vi har även påbörjat lite renovering på övervåningen men det är lite delade meningar här hemma om vilket rum som ska vara till vem... Men jag känner på mig att jag får min vilja genom. Så senaste inköpet blev ny säng och lite inredning till Anton. Hans rum kommer troligtvis bli det största där vi även kan ha våra garderober och datorer mm. Men men vi får se...

Jag skulle vilja passa på att slänga ut lite krokar. Jag letar efter begagnade möbler, framför allt byråer eller skänkar, bra förvaring till lekrummet och tonårsrummet, ett soffbord. Allt av intresse!

Idag har vi varit till tippen med massa skrot och sopor. Jag kom väldigt snabbt fram till att aldrig mer åka med dit! Det var ju så mycket prylar som jag ville plocka upp och ta med mig. Jag skulle ju kunna inreda hela mitt hem med saker folk kastat, jättefina saker och möbler, sånt som inte går att köpa längre ju. Men nej, man får ju inte ta saker där ifrån, så inget mer besök på tippen för mig.

Nej nu är klockan mycket och jag måste börja fixa till morgondagens utflykt till Uppsala. Vi ska åka och se på Anton när har spelar innebandy.
Ska försöka hinna en sväng förbi min Pappas grav och tända ljus också.

One mans loss is anothers mans gain!




Shopping och Bebisar!

Ojoj! Klockan 04:15 i morse kom jag innanför dörren, har städat klart HELA lägenheten! Observera, Flyttstädat. Jag förtod ju att jag skulle vara nära döden i morse när jag skulle kliva upp och åka med syster till Uppsala!
Men icke, det har varit en helt underbar dag med Syster och Shopping. Vi har fikat på Espresso House, vi har shoppat i alla möjliga butiker som Ikea, Chilli Store, Ö&B, H&M, Gina Tricot mfl mfl... Jag har bara handlat till mig själv och hemmet vilket aldrig hänt förut. Det blev tre tröjor/tunikor och ett par byxleggings. Till hemmet blev det nya soffkuddar och en matta och lite annat smått och gott.
Jo en underbar lunch blev det också, på McD.

När vi satt och njöt i en soffa på Chilli Store fick jag ett samtal:
Jahaja... det var tacken för att man tokstädade hela lägenheten inatt, bara för att Mange och Emely skulle få flytta in idag! Men Nej... Dom ville hellre åka till BB och få Bebis!!! Haha... Så GRATTIS till lilltjejen!!! Det blev en liten flicka som ska heta Venny, men några vikt och längduppgifter har vi inte fått...

Nej nu ska jag fortsätta plocka upp mina inköp, sedan blir det dax för middag. Vi har finfrämmande idag. Patriks kusin Johan är här med sin dotter Emma och sedan kommer Syster Ronja med också... ska bli så mysigt så med lite Lördagshäng.

Starbucks Coffee Till Sverige!

Yes! Yes! Yes! Nu kommer Starbucks Coffee till Sverige! Underbart vill jag lova, en riktigt bra dag för en kaffeälskare som mig!

Kafékedjan Starbucks Coffee Company, med rötterna i Seattle, USA, öppnar sin första servering i Sverige på Arlanda flygplats i början av nästa år. Starbucks är världens största kafékedja, sammanlagt har koncernen 16.120 kaféer i 49 länder.



Rånäs Slott

Idag har jag varit trött och är det fortfarande. I går hade vi en helt underbar kväll på Rånäs Slott med SystemBolaget!
Vi började med Afternoon Tea, eller kaffe. Efter det fick vi en guidad tur av vår egen Butikschef genom Slottet. Han arbetatde som Restaurangchef där innan han kom till oss.
Sedan fortsatte vi ner mot vattnet och Sjöbastun. Här var det UtomhusBubbelBad, bastu och Bubbel i glasen. Riktigt mysigt var det. 
När klockan började närma sig 19:00 så begav vi oss till middagen i den pampiga matsalen. Det vart Trerätters med Vinprovning och Spökhistorier! Supernice! På menyn stod Hummersoppa som förrätt, Pärlhöna med svart trumpetkantarellssoppa, efterrätten var så smarrig - Havtornbrule' och marmelad på Blåbär.
Efter den fantastiska middagen satte vi oss i baren och drack Kaffe med Avec. Mycket snack och ännu mera skratt...
När klockan började närma sig midnatt avrundade vi kvällen och åkte hem igen.
En sak är säker... Rånäs Slott, vi kommer ses igen. Rekomenderar verkligen er att åka ut på nåt roligt äventyr.
Kika in på deras hemsida: www.ranasslott.se







TACOS ---> IKEA

 
Igår åt vi vår första middag i nya huset tillsammans med AnnaLena och barnen och min bror Mathias. Supergott var det men man kan väl inte misslyckas med TACOS!
Kära bror har hjälpt oss idag med körning och avlastning av alla flyttlådor, hela natten innan också hjälpte han till. Underbara AnnaLena tog hand om kidsen hela dagen. Fattar inte, hon sa att dom hade vart jätte snälla, känns konstigt, haha! I alla fall, Tacos kändes som en alldeles toppenmiddag att bjuda dom på. Det vart Supertrevligt verkligen.
 
Barnen fick sova sin första natt här igår med. Jag och Putte gjorde premiär redan natten innan, utan värme i huset dessutom. Det blev med alla kläder på i varsinn soffa och dubbla täcken! Brr... KALLT!

Idag har vi mest plockat upp saker och kört en del från förrådet. Men lilla jag tog mig en avstickare och drog iväg med nya bilen på en körning till IKEA! Wohoo... så kul, köpte nya sängkläder, lampor, blommor mm mm När man ändå var inne passade det ju utmärkt med lite matinköp också... Så skönt att ha lite sånt gjort med.

Nej nu måste jag nog komma i säng, ny arbetsvecka i morgon att se fram emot.

Kram På Er Alla Bloggläsare ♥

Oj!

Uppdatering från MannaFrutti Kampen!
Har nu ätit ca 7-10 teskedar.
Resultatet: PROPPMÄTT!

Lagen om Jävlighet!

Åhh... Varför ska det jävlas för...
Idag mår jag bättre, men i stället får jag ett telefonsamtal där vi blir erbjudna värsta lägenhete, en lägenhet vi hoppats på att få tidigare men vi hade andra tjing. Enligt rykten skulle de som hade första tjing ha den så vi tackade ja till Holmenkåken jag skrev om i ett tidigare inlägg. Så jäkla typiskt, vår otur igen! MEDGÅNG TACK!!!

Annars då?
Jo nu ni. Jag har ju vart utan mat sen i Måndags, fyra muggar nyponsoppa är vad jag tvingat i mig. Idag har jag lite lättare att svälja så håll i hatten nu ska jag få i mig en MannaFrutti tänkte jag!
Jag bara måste helt enkelt, jag mår skitdåligt, smått yr hela tiden och orkar ingenting...
Så håll nu tummar och tår för mig!




Dårhuset nästa!

Nä nu får fanimej nån köra mig till dårhuset också! Trodde det snöade, gick ut och då var det stjärnklar himmel! Jag tror jag börjar tappa totalt nu! Vad händer med mig egentligen... Eller kan det vara så att bristen på mat börjar sätta sina spår?

Sjuk

Som om vi inte hade nog med problem redan? I Måndags var jag frussen och hängig på jobbet. Kände mig inte så där värst kry.
Kommer hem, får i mig lite mat innan jag känner att nej det här funkar inte, jag måste gå och lägga mig. Och ja där har jag legat så gott som hela tiden till idag. Jag har inte ätit mat sen i Måndags då jag åt pyttelite, lite vatten och två isglassar är vad jag fått i mig.
Huvudvärk, hög feber, ont i örenen, höfterna, ryggen brösten, nacken, benen, hosta och halsen ska vi inte ens tala om, mandlarna är stora som meloner och det känns som rakblad när jag sväljer. Jag har knappt sovit pga allt ont men heller inte vart vaken, som nåt konstigt mellanläge.

Ja så har det varit sen i Måndags, idag ringde min älskade mamma till läkarstationen så jag kunde få en tid. Fick tid vid 11:15 så min kära Bror kom och hämtade mig, ja han fick leka färdtjänst, han kom till dörren och väntade på mig och körde runt mig.
Det började med att dom skulle ta halsprov på mig, ajajaj säger jag bara. Innan hon ens hade börjat så sa hon gapa, säg aahh, sen sa hon OJ! Ja det var väl inte så fint i halsen.
Sedan fick jag komma in till läkaren efter ett litet tag igen, hon sa direkt att hon skulle kolla halsen igen men egentligen var det lite onödigt för proverna hade tydligt visat HALSFLUSS!
Hon frågade lite hur jag mått de senaste dagarna, om jag haft ont nå mer? Ja visst jag förklarade på så sen ville hon kika i mina öron... Haha... ja du sa hon, hör du något alls? Eh ja, lite dåligt kanske... Ja för du har vaxpropp på båda sidorna!!
Ja där ser man, så nu har jag fått Penicilin och örondroppar. Sen när jag mår bättre ska jag komma ner och göra en öronsköljning, har jag aldrig gjor förr, låter sådär upphetsande kan man ju säga...

Nej nu ska jag ta min middag, nyponsoppa, det ända jag får i mig!
Sen får ni alla hjälpa mig att hålla tummarna för att inte nån annan i familjen blivit smittad, ojoj, stackar småkillar om dom skulle råka ut för detta!


Jisses!!

Som vanligt... får börja mitt inlägg med att be om ursäkt igen då!
Är ju så kass på att Blogga just nu... har ju sina orsaker men ändå, dåligt är det av mig.
Måste verkligen ge mina läsare all världens största blombukett. Jag förstår inte att det är så många besökare som håller kvar när jag är så dålig på att uppdatera... Ni är fantastiska!


Vi skulle ha flyttat förra månaden till en ny lägenhet. Vi hade packat en hel lastbil full och for ner för att börja. När patrik kommer in i lägenheten tittar han runt lite och märker att den är väldigt nergången. När han kollar runt lite mer ser han att det är mögel i badrummet och parketten i vardagsrummet är vattenskadad. Det är så illa så det börjat ruttna... Man kan ju undra hur det ser ut under!?
När vi kollar runt mer är det ännu mer saker som är förstört och trasigt... inge kul alls.
Vi ringer hyresvärden och berättar läget samt att vi inte tänker flytta in och ej heller betala hyra.
Värden kommer några dagar senare och bekräftar allt och lovar att det ska fixas...
I dagsläget är inget fixat...
Vi har i stället fått samtal från värden att de ska kolla fuktskadorna men att vi får fixa resten själva, alltså betala renoveringen ur egen ficka för att sedan skicka in kvitton för redovisning. Vi har varken råd eller tid med det och det är ju inga garantier för att vi får betalt för det heller!!
Som pricken över i:et damp det ner hyran för lägenheten i postlådan i Fredags. Dom jäklarna påstår att vi är skyldiga att betala hyran fast den inte är inflyttningsbar!

Nu har vi bestämt oss för att inte alls ta lägenheten och dessutom bestrida allt detta. I morgon måndag ska jag ringa Hyresgästföreningen för hjälp och få lite mer kött på benen...
När vi skrev på kontraktet skrev vi in i avtalet att det gäller under förusättning att båda parter tagit del av och godkänt avflyttningsbesiktningen. Detta har vi inte gjort, vi godkände inte den, ändå kommer de och kräver allt detta av oss.

Om två veckor har ingen stan att bo. Vi har ett hus som vi kan få hyra och det kommer nog att bli så som det ser ut nu. Egentligen vet jag inte varför vi inte tar det på en gång, det är både billigare och med tomt mm. Det är bara avståndet till centrum som bli längre.
Så varför bestämmer vi oss bara inte... Jo fasen nu har jag det, i morrn ska jag fixa allt!!


Nej nu ska jag surfa runt lite efter lite nya kläder till grabbarna, de har fotografering på dagis i veckan och måste ha nå fint på sig... eller ja COOLT ska det vara som de själva säger.

Ha en underbar vecka alla Bloggläsare!

Till Salu! • Espressomaskin •

Halvautomatisk Espressomaskin, Isomac Giada, nypris 5500:-
Isomac Prof Inox kaffekvarn nypris 1600:-
Tillbehör ca 900:-

Nu tillsammans 3500:- Billigare vid snabb affär!




RSS 2.0