Första Advent

Fick en lång sovmorgon idag, tack Patrik. Kvällen igår slutade som sagt med en natt hos Spänki. Som tur var blev hon bättre efter midnatt. Hon somnade på soffan efter det och sov länge... Haha... hon vaknade vid 04:00 och sa, nu är jag pigg! Haha... Härligt! Tror inte det var magsjuka, snarare varmkorven från Julmarknaden.

Första Advent idag och vi har ett härligt vitt snötäcke på tomten... Eh nä, nu ljög jag. Vi har höstregn. Så tråkigt. Själva adventskänslan finns som inte. Jag kom på att jag inte ens har några adventsljus... Hm... Trist, men men jag tog tag i saken och skickade ut Patrik i skogen... Resultatet kommer på bild senare.

Har haft fikabesök nu på kvällen också, det blev fika med Marielle, Hellen och Kirran. Kul kul... var första gången dom var hos oss och jag älskar ju att hänga över en kopp kaffe! Lovade dock i farten när dom åkte hem att jag skulle baka till nästa Söndag! Oops...
När dom åkt slängde jag och Patrik oss i varsin soffa och tittade på Flickan som lekte med elden. Mycket bra, vill redan se den tredje filmen. Den går ju på bio nu så man kanske ska ta med karln och se den.

Nej nu måste jag fixa klart mitt julpysslande...

Barnvakt / Hemtjänst av magsjuk Spänki

Idag har vi varit på Julmarknad. Barnen köpte godisremmar och Patrik ett nytt skärp. Själv njöt jag av varma munkar... Mums!

Efter det packade vi ihop oss för att hälsa på Patriks kusin Johan. Det vart en mindre släktmiddag där, jättekul att träffa alla samtidigt. Johan hade dessutom vart så himla duktig och gjort långkok. Han hade tillagat kallops, helt själv och det var så himla gott!
Barnen somnade i bilen på hemvägen så dom var lätta att natta.

Jag var bortbjuden till Spänki som var hemma själv med barnen, medans hennes karl var i Sthlm på roligeheter. 
Det skulle bli ost, kex och vin... Men kvällen slutade långt därifrån...
Jag sitter nämligen hos henne nu och Bloggar härifrån. Min lilla Spänki fick magsjuka mitt i allt och partajet avbröts... Men jag stannar kvar och hjälper henne med barnen och tvingar i henne vatten.
Nu sover hon så sött i soffan efter en timmes springandes fram och tillbaka till toaletten. Hoppas jag slipper ta hand om hela familjen, alltså att inte barnen får magsjuka inatt, det kan ju bli intressant annars... Haha eller Kaos!

Nej nu ska jag gå upp och kolla till barnen...
Hm... man kanske ska kolla om hon har nå pepparkorn till att försöka förebygga eventuell smittorisk!? Haha...
Ha en störtskön natt alla!
KRAM ♥

Scrapbooking

Har slängt ihop en liten LayOut på mina kids...
Mina killar... Älskar!




BloggDesign

Nu är jag klar med Thereses nya Bloggdesign. Vad tycker ni? Funderar på att göra en till mig själv snart också, men vet inte vad jag ska göra. Alltid lättare att göra till andra än sig själv. Tips?




Monday Morning

Ja eller kanske snarare lunchtid nu va?
Hela helgen har gått, märkte knappt av den ens... Vi har haft så mycket att göra men ändå inte. I Lördags var vi in till Uppsala för att träffa Anton, grabbarnas storebror. Vi tog med honom till Gränby för lite mat, fika och shopping. En härlig dag som slutade sent hemma med en Tacokväll hemma med mina syskon Mathias och Ronja. Mumsigtvärre.

Ja just ja... Fredagen ja... då var jag på underbara Sanda Gård, fotograferade lite som jag ska visa er senare. men där var det i alla fall hur underbart som helst, som vanligt!

Söndagen var mer lugn, Patrik åkte och fiskade med sin jobbarkompis Eriks. När han kom hem for vi iväg till min jobbarkompis Karina för att hämta ett Linneskåp. Så fint och passar så himla bra i vårt sovrum. Ska bara hotta upp det lite grann...

Nej nu ska jag bege mig in i PhotoShop för att ordna en Bloggdesign till härliga Therese.


Här är mitt nya fina skåp! Tapeten i bakgrunden är ju helt underbar, den bara skriiiker 80-tal. Men den ska bort snart! SKÖNT!


Sanda Gård = Kärlek

Idag tog vi en morgon på "öppnis" med grabbarna. Men det började lite tokigt, Patrik hade fått med sig bilnycklarna till jobbet och vi satt strandade hemma. Men som tur var ryckte min älskade mamma in och hämtade dom av Patrik och körde hit dom.
Nu är vi hemma och vilar upp oss lite innan vi ska vidare på fantastiska äventyr... Inte vilket som helst heller, utan vi ska till mitt favorit fik. ViKlockan ett ska vi åka till underbara Sanda Gård! Jippi!!!
Ska nog ta med mig kameran så ni som inte vet vad Sanda Gård är ska få se vilket mysigt ställe det är.

Jo just... jag har fått en del frågor om min kamera. Jag har en Nikon D80, en systemkamera jag är riktigt riktigt nöjd med. Den är lättförstålig så den passar utmärkt för den som vill börja fotografera som hobby. Själv är jag lite lat och har inte riktigt fått grepp om alla funktioner och inställningar, men det kommer väl.
Även med Automatiska inställningen bler det så himla bra foton:

   


Valp Säljes!

Underbar Amstaffvalp söker nytt hem! Balder heter han och är en hane på 4 månader. Han vill gärna komma till en familj som gillar att vara ute mycket och där han kan få mycket kärlek och gos. Intresserad? Kom gärna och träffa honom hos oss.



Snabbis

Är bara inne och kollar av bloggen lite... Så det blir en snabbis bara...
Idag har vi varit på ÖppnaFörskolan, killarna målade på baksidan av en tapetrulle, ca 2 meter lång. Ska skära upp den sen i mindre delar för att sedan rama in dom till flera tavlor som ska sitta på deras rum. Bild kommer.

Nu sitter vi hemma alla och inväntar pappa som skulle bara ut en sväng vid 12:00 Hm.. har inte kommit hem än och det är han som har maten. Vi är superhungriga!!

Ha en härlig kväll så ses vi senare.

Lite Ledsen...

Nu på kvällen var Janina här och hämtade lilla Svea. Vilket himla tomrum det blev, att den minsta och lugnaste vovven gjorde sånt hål i familjen. Hon märktes knappt av här hemma i allt stoj och nu undrar man hela tiden vart hon tagit vägen. Mitt lilla svarta troll...
När de skulle åka vinkade vi av dom ute vid bilen och Love vart så ledsen... Han började gråta jättemycket och i alla tårar ropade han Jag älskar Svea ju! Sötaste lilla Love, vilken sorg, trodde faktiskt inte barnen skulle ta det så hårt som dom gjort. Tur att hon är hos kvar inom "familjen" så vi kan åka och träffa henne när vi vill!
Vi har haft sån himla tur med Sigge också... Gunilla, barnens farmor, kommer ha honom så han kommer vi träffa varje dag också om vi vill.
Sen har vi ju lilla Balder kvar, Sigges bror. Han bor här tillfälligt då han ska få ett nytt hem. Har tyvärr inte hittat något ännu som känts bra. Hör ni något eller känner någon som går i valptankar så tipsa om oss. Han är en urgullig tigrerad hane, med mycket bus och väldigt mycket kärlek.



Supersöta Balder



Grattis Helena!

Idag har jag vart riktigt busig... Min vän Helena fyller år så jag tog mig friheten att hacka mig in på hennes Blogg och designade om den totalt! Hehe... Så Kul!
När jag var klar gjorde jag även ett inlägg där och berättade att jag gjort intrång, men skrev aldrig vem jag var... Efter det åkte jag hem till henna med grabbarna för att fira, hon fick en Mary Kay Mascara i födelsedagspresent, som hon så gärna ville ha. Men jag berättade inget då heller om bloggen.
Efter några timmar när jag kommit hem ringde hon och frågade om det var jag som gjort om hennes bloggdesign. Haha, jag neckade i några minuter sen gav jag mig till känna... Hihi älskar att busa!

Nej nu ska jag ladda inför kvällens avsnitt av Grey's Anatomy!



Helenas nya Design!



PhotoShop YES!!!

Äntligen har jag fått igång min stationära dator! Jag är så lycklig... nu kan jag redigera bilder, scrappa och vara kreativ igen! Underbart är bara förnamnet...
Invigde den första Scrapen på väldigt länge med en egen bild på mig och patrik...

Nu är klockan mycket och jag måste i säng nu. I morgon är det nya tag med födelsedagsfirande och annat pyssel. Måste försöka ordna allt med våra älsklingar också. Svea kommer redan i morgon flytta till BigAL & c/o. Hoppas vi får ha de andra så nära oss också!

God Natt Alla Bloggläsare.



Har berättat för barnen nu...

Berättade just för Loke & Love att Svea och Sigge måste flytta. Dom frågade massor och förstod inte direkt varför... men när jag förklarat lite mer och dom fått svar på sina frågor så blev dom jätteledsna. Loke är näst intill otröstlig och Love kämpar tappert med att trösta honom... Stackars stackars mina barn, dom älskar verkligen hundarna. Näe nu börjar jag gråta igen... FAN!!!


Nej det får inte vara sant!

Allt har som börjat vända för oss och vi har börjat få flyt igen... har haft sån otur med allt det senaste året. Nu sen senaste månaden har det som vänt och vi har fått vind i seglen.
Men alldelses nyss fick jag ett samtal som fick mig att bryta ihop... Det var Patrik som ringde. Han berättade att vi måste göra oss av med våra älsklingar, Sigge & Svea.
Barnens storebror Anton är allergisk mot pälsdjur och får inte komma hit förrän hundarna är borta. Självklart gör vi allt för Anton men vilken smärta. Vi kommer inte så se vår älskade Sigge växa upp och bli en stor fin Amstaff och heller ej se Sveas underbara Mustasch nå mer.
Och ännu värre... hur ska man hitta ett hem som man tycker är värdigt nog till dom? Ska man välja ett långt bort så man slipper se dom och påminnas om vilka underbara livskamrater de är.
Eller ska man ha dom i närheten så man har möjlighet att träffa dom när saknaden blir för stor!?

Usch Fy Fan vad ledsen jag är nu... tårarna forsar ner... och jag som måste åka och handla!






Och över till vädret...

Vad säger man!? Inte konstigt att man är trött och hängig när det bara är grått och trist ute. Jag kan helt ärligt säga att jag inte kommer ihåg när jag såg solen sist. Tror till och med att när den senast var framme så jobbade jag och hann aldrig uppleva det...
Fick ännu mer ångest över det här när jag gick in och kollade vädret för resterande vecka... Men det finns ett ljus där bakom.
På Lördag ska det bli SOL!
Men ropa inte Hej...



Blir snart galen!

Jo men visst... Hade allt fixat för kvällen! Min stationära dator var på plats uppe och allting ikopplad och redo. Jag var enormt laddad för en kväll som skulle sluta långt in på småtimmarna med Scraping.
Men vad händer? Jo den satans jäkla skitdatorn vill inte fungera... GAH!
Jag provade tålmodigt i ca en halvtimme att starta om den om och om igen. Men nej den ville verkligen inte gå igång, den startar men den som kommer inte längre än att Windows startar sen blir skärmen svart! Måste vara nåt helgalet med den! Har den stått för länge tro...
I alla fall är jag enormt upprörd just nu! S.K.I.T!



Home Sweet Home

Hemma igen efter en förmiddag på "Öppnis" Killarna verkar ha haft en bra dag där med massa bus och stoj. Själv njöt jag av kaffe med de andra mammorna.
Men ändå... hemma är bäst... vilket lugn det blev! Tror iof att det är för killarna är trötta efter all lek och bara softar i soffan framför barnkanalen.
Nu är det dags för lite lunch och jag ska ta mig en _ _ _ _ _!


Lovade ju en bild på Svea & Sigge hur det ser ut nu när de busar... En viss skillnad i storlek, Haha!


Måndag Morgon

Har myst med killarna i soffan, tända ljus på bordet och i öppnaspisen. Gosigt värre vill jag lova. Nu ska hundarna utfodras och rastas sen ska vi ta oss ner till Öppna Förskolan! Ska bli kul, grabbarna har tjatat om det väldigt länge nu men det är ju så svårt att hinna med när man oftast jobbar när det är öppet. Det skulle ju vara riktigt tråkigt om vi inte skulle gå dit en enda gång nu när jag är föräldraledig...
 
Jag har nog aldrig vart så stressad och haft häcken full som jag har nu. Jag trodde jag skulle få fem härliga gosveckor med kidsen nu när jag är hemma, men tji fick jag... Har hur mycket som helst att göra, dessutom en karl som säger att det lommar vara så fint hemma nu när du inte ska jobba. Hm...

Nej nu måste vi hoppa upp ur soffan och börja klä oss.



Här har vi Svea och vår lilla Sigge från i somras. Senare idag ska jag lägga upp ett kort hur det ser ut idag när dom busar... hihi!


PhotoShopAbstinens!

Ja snart kommer jag få men för livet om jag inte får sitta framför Datorn med PhotoShop. Ikväll ska jag nog ta mig sjutton sätta mig på golvet och knåpa lite, ja eller jag ska försöka i alla fall...

Jag har så mycket bilder att jobba med och väldigt mycket ideér. Har massor av projekt som jag lovat att hjälpa andra med också... Åh va kul... jag kommer ha massor att göra i timtals!


Bjuder även ikväll på en gammal Scrap jag gjort.


PhotoShop

Åh så jag saknar att sitta vid datorn och skapa olika LayOuts. Älskar Digital Scrapbooking och bildredigering...
Så fort jag fått ett skrivbord på plats ska jag börja igen. Känns inte ok att sitta på golvet och min lilla Rosa klara inte av PhotoShop.


Bjuder denna höstkväll på en gammal Scrap jag gjort. William & Loke på plaskis! Har faktiskt vunnit en Scraptävling med den här... Inte illa va!?


MorgonMys

Loke, Love och jag morgonmyser i soffan med massa täcken och tända ljus... mm... Gosigt! Kaffet smakar så himla gott vid sånna här tillfällen, underbart! Svea har smygit sig upp hos Love, hon får inte vara i soffan, men idag har vi riktigt mysigt då tänjer vi lite på gränserna. Sigge och Balder har kurat ihop sig i sackosäcken, så söta!

Idol igår... Mycket bra var det, jag börjar få så svårt att välja en favorit bara.
Erik, vilken röst grabben har... skulle vilja höra han dra av en Bryan Adams låt.
Calle är görbra han med, men jag saknar stilen han körde på uttagningarna.
Tove, mycket söt och charmig tjej, jätteduktig!
Mariette är ju felfri, men ändå... på något sätt vet man att det kommer gå bra för henne så man blir inte så överaskad när hon står där.
Reeza är ju hur duktig som helst på att sjunga, Beyonces låt hon körde igår var grym, men men men, man irriterar sig på hennes dåliga uttal tyvärr.
Eddie, så söt! Han sjunger verkligen från hjärtat, man ser hur insatt han är i varje låt och och förstår vad den handlar om. Men han är inte riktigt lika duktig som de andra, han behöver nåt år till...
Så summan av kardemumman: Rätt person åkte ut och min favorit är nog Erik!

Nej nu måste kaffekoppen fyllas på...



Bjuder på en höstbild. Loke gör sig redo för att åka fyrhjuling!



HJÄLP!

IRRITERANDE!!!

Håller på att måla och fixa på övervåningen... har bara Antons rum kvar. Har målat hela eftermiddagen och nu på kvällen har jag skruvat möbler... MEN...
Har precis gjort klart allt och ska lägga i resårmadrassen i den nya sängstommen, då är den jäkeln bara en 80 madrass... stommen 90!
Åååhh! Kan bli galen på mig själv... Så är den nån som har en 90 madrass över så är jag intresserad!


Säljes!

Måste göra plats för nytt här hemma nu! Rensar för fullt...


Matbord från Indiska
Nypris 3990:-
Pris: 1500:- bvsa




Espressomaskin Isomac Giada + Kvarn och tillbehör
Nypris: 7200:-
Pris: 2900:-


Alpnaering

Tänkte bjuda er på en Kryddig kväll hemma hos mig. Min Underbara vän Ingela, kan ses på Bolaget också, ska komma och visa produkter från Alpnaering!
Vill man inte krydda sig kan man passa på att se hur vi har det i vårt nya hem...

Alpnaering förser svenska hushåll med goda kryddblandningar, hälsosamma kosttillskott och välbalanserad mat som innehåller mindre fett, salt och kalorier.

Du får prova på allt du är intresserad av, får recept och matlagningstips som du har användning för både till vardags och till fest. Är du dessutom intresserad av kost och hälsa så finns det mycket för dig!

Läs mer på deras hemsida. www.alpnaering.se

OSA: 11 November
Bjud gärna med en vän!

VÄLKOMMEN!




Helg igen, UNDERBART!

En hel vecka utan Bloggande och en hel vecka med mycket jobb, en sexdagarsvecka till och med, dessutom stängningar... har gått skitbra på jobbet så det har inte varit nå jobbigt alls.
Bästa dagen var idag. Det var min sista dag innan en Fem veckors Föräldraledighet! Underbart så in i vassen! Hade inte en aning om att jag hade så många dagar kvar att ta ut på grabbarna, över 250 st totalt. Så jag tog ett snabbt beslut att ta ut ett par nu innan julrushen börjar igen.
Så vill nån träffas eller kanske komma och hälsa på i nya huset så är jag hemma ända till den 13:e December!

Skulle vilja få lite tips från er Bloggläsare också... jag saknar så oerhört att jobba hemmifrån. Har ju tidigare jobbat med Dunnis och Sveas barnkläder via hemförsäljning och vill verkligen göra något liknande igen. Men frågan är vad? Kläder är ju skitkul, har kollat lite på Gangstar. men det finns ju massa annat man kan syssla med. Har ni läsare nån koll på vad man kan jobba med och vilka företag som arbetar på det viset? Hjälp mig att hitta nåt spännande... Alla tips är välkomna!!!

Nej nu ska jag fortsätta njuta av helgens Bacardi Breezer Watermelon. Mums!







RSS 2.0